Guanyadors del concurs de crítiques a Catalunya Aixeca El Teló

  • Una quinzena de joves de batxillerat han assistit al backstage de la Gala Catalunya Aixeca El Teló com a premi del Concurs de Crítiques Joves Periodistes Culturals.
  • Els joves han pogut visitar els espais entre bastidors del Gran Teatre del Liceu i veure un fragment de l’assaig de la gala.
  • Durant la primera edició del programa l’alumnat de 23 centres educatius de Catalunya ha generat més de 80 textos periodístics.

Una vintena de textos han estat seleccionats pels professionals de Recomana com a guanyadors del primer Concurs de Crítiques Joves Periodistes Culturals. Com a premi, quinze joves de batxillerat han assistit a una activitat exclusiva: una visita al Gran Teatre del Liceu per a la celebració de la Gala Catalunya Aixeca El Teló.

A més d’assistir com a públic a la gala, els joves han pogut veure un fragment de l’assaig i han visitat alguns dels espais de l’edifici normalment tancats al públic, com ara la sala de perruqueria i maquillatge o l’espai de darrere de l’escenari. També han pogut exercir com a periodistes entrevistant a alguns dels convidats al photocall del teatre. Aquest premi ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Adetca, Recomana i el seu grup jove Novaveu, amb membres que van acompanyar als joves durant l’activitat.

La primera edició del programa Joves Periodistes Culturals s’ha tancat amb l’elaboració de més de 80 textos periodístics de 13 espectacles entre el concurs de crítiques i les sessions de formació a les escoles. En total hi han participat alumnes de 23 centres educatius en 12 municipis catalans. Actualment, l’equip de Recomana està preparant una experiència similar per a la resta de joves premiats en la categoria d’ESO i per als alumnes de 1r de batxillerat, que s’anunciarà pròximament.