Col·laborem amb Mapadeball

  • Els periodistes Jordi Bordes i Núria Canyamares van fer una sessió de formació dedicada als mestres de les diferents escoles que participen en el projecte. 
  • Els alumnes han exercit de periodistes a través d’entrevistes i altres textos i van fer una sessió de correcció i comentaris amb els periodistes. 
  • El projecte ja s’ha implementat en cinc centres educatius d’Olot, Vilanova i la Geltrú i Girona en diferents fases.

El projecte pedagògic Mapadeball proposa a diferents escoles del territori la preparació d’una mateixa coreografia, que els alumnes interpreten. El projecte està liderat per coreògrafs professionals i compta amb la participació de ballarins locals que actuen de mediadors amb els centres educatius.

Des de Joves Periodistes Culturals, es va treballar amb la Xarxa Transversal per complementar la coreografia plantejada per Pere Faura amb accions periodístiques que han realitzat els alumnes. En diferent mesura, han participat en les accions un total de cinc centres educatius: l’Institut Escola Greda i l’Escola Pia d’Olot, l’IES Mallafrè i l’IES Cabanyes de Vilanova i la Geltrú i l’IES N. Xifra de Girona.

Les accions s’han realitzat en tres fases. A la primera, els periodistes Jordi Bordes i Núria Canyamares van fer diverses sessions amb el professorat de diferents escoles. A continuació, els i les professionals de l’educació van extendre les seves aportacions als alumnes, que van escriure textos periodístics a classe. Finalment, el periodista Jordi Bordes va realitzar sessions amb els alumnes per a la correcció conjunta de textos. Les sessions van anar acompanyades de tallers d’improvisació dinamitzats per l’actriu Joana Cortils. Totes aquestes fases s’han implementat amb èxit a escoles de ciutats com Vilanova, Olot o Girona.

A més de les sessions a les classes, s’han organitzat tres altres accions puntuals. La primera, una entrevista amb Pere Faura que es va convertir en un episodi del Pòdcast de Recomana. En una altra ocasió, s’ha organitzat una activitat al Sismògraf amb els alumnes de l’Escola Greda. Finalment, s’ha fet una prefunció de l’espectacle “Rèquiem nocturn” de Pere Faura al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, amb vintena d’alumnes dels dos instituts participants.