El projecte

El programa Joves Periodistes Culturals està format per un conjunt d’activitats que volen acostar les arts escèniques al públic escolar.

Actualment el projecte consta de dos tipus d’activitats:

Concurs de textos periodístics

Un concurs per a joves d’entre 12 i 18 anys amb la idea que reflexionin sobre els espectacles. Des de Recomana oferim recursos pedagògics a les escoles participants perquè puguin ensenyar l’ofici periodístic i vincular-lo amb les arts escèniques. Aquí hi trobareu una selecció dels millors textos que s’han presentat al concurs.

Sessions de treball amb escoles i instituts

Tallers escolars adaptats a cada centre educatiu, combinant teoria i pràctica, abans i/o després de la sortida al teatre. 

– Sessions prèvies per aprendre a fer i a distingir els diferents gèneres periodístics.
– Sessions posteriors de revisió grupal dels textos que han escrit els alumnes.

Alguns dels projectes en què hem participat:

Ells ja hi participen

En aquests moments, el concurs implica a teatres (Mercat de les Flors, Poliorama, a través del Top Grups), productores (Teatre de Ponent a través de dos espectacles de Teatre i literatura; Viu el teatre amb la programació al Romea) i instituts de arreu de Catalunya (que participen a les sessions de treball o que han participat a les programacions escolars del Concurs). Vosaltres també podeu sumar-vos-hi!

mercat
logo-jpg
EAC_Perfil-Instagram
logo-teatreiliteratura-1
agitart_logo-1

Per què ho fem?

Els objectius del projecte són donar a conèixer les diferents facetes de les arts en viu (més enllà de la interpretació), despertar el sentit crític a l’aula, fomentar un aprenentatge transversal de diverses assignatures (llengua, arts plàstiques…) i generar una porta d’entrada al gaudi de les arts escèniques amb la complicitat d’altres iniciatives juvenils (Festival RBLS, Novaveu…).

Qui som?

Recomana és una associació formada per una 40a de professionals de la crítica d’arts escèniques. Des de l’associació creiem en la crítica com a un espai obert i plural de diàleg i acostament al teatre, la dansa, el circ i les arts vives. A més d’oferir un espai on els crítics i crítiques puguin plasmar els seus escrits, també treballem per arribar a nous públics a través de formats diversos. Entre altres activitats, generem espais físics de trobada entre públic i artistes i fomentem el projecte de crítica jove Novaveu. Joves Periodistes Culturals és un pas més en la direcció de democratizar les arts escèniques i el periodisme cultural.

Contacte