Treballem els gèneres periodístics a dos instituts d’Olot

  • Els periodistes Jordi Bordes i Martí Figueras van fer una sessió de formació periodística amb diferents grups d’alumnes de l’IE Greda i L’Escola Pia d’Olot.
  • Els joves posaran en pràctica el que han après gràcies a la iniciativa Mapadeball. En un mes tindran una nova sessió amb els periodistes per revisar conjuntament els textos que han escrit.
  • La iniciativa continuarà a més escoles de Figueres i Vilanova i la Geltrú.

Per segon any, el projecte Joves Periodistes Culturals col·labora amb la iniciativa pedagògica Mapadeball. Les primeres sessions han estat a dos instituts d’Olot, l’IE Greda i l’Escola Pia. Els periodistes Jordi Bordes i Martí Figueras han impartit als alumnes una sessió teòrica i pràctica sobre els diferents gèneres periodístics vinculats a les arts escèniques. A partir d’un espectacle real i dividits en grups, els joves han treballat els fonaments de la notícia, la crònica, l’entrevista, la crítica i la difusió a través de les xarxes socials.

Després de la primera trobada, els alumnes posaran a prova el que han après escrivint sobre el procés del projecte Mapadeball, que proposa a diferents escoles del territori la interpretació d’una coreografia conjunta creada per coreògrafs professionals. Gràcies a Joves Periodistes Culturals, els nois i noies deixaran constància de l’experiència a través de textos periodístics, per exemple entrevistant als creadors de la coreografia. Al febrer, els alumnes tindran una nova sessió a l’aula que es dedicarà a la revisió conjunta dels textos que han escrit, sempre amb una voluntat constructiva i que fomenti l’aprenentatge. Els millors textos es penjaran a la pàgina web i entraran a formar part del concurs JPC.

Les sessions presencials a les escoles que participen a Mapadeball continuaran durant les pròximes setmanes. Hi haurà visites a l’Institut Dolors Mallafré de Vilanova i a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, que enguany s’uneix a la iniciativa JPC per primera vegada.