Premis del 2n Concurs Joves Periodistes Culturals a Figueres i Barcelona

  • A Figueres, els guanyadors de l’Institut Ramon Muntaner van colar-se al backstage de Solar, espectacle de la companyia Mos Maiorum, i van escriure’n una crítica.
  • A Barcelona, una trentena de joves van assistir a una prèvia del nou espectacle de José y sus hermanas al Teatre Lliure de Gràcia.

El segon concurs Joves Periodistes Culturals ha estat un èxit i els premis havien de mantenir el nivell. Per això, Recomana organitza experiències exclusives per als alumnes. En aquesta ocasió, s’han realitzat dues sessions. La primera es va fer a Figueres amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Ramon Muntaner. Gràcies a Figueres a Escena, els joves van poder gaudir de l’espectacle Solar, de la cia. Mos Maiorum a l’escenari del Teatre Municipal El Jardí. També van tenir l’oportunitat de preguntar i conversar amb els i les artistes. L’experiència queda reflectida en aquesta crítica elaborada posteriorment per les alumnes Souraya Bouchikh i Fernanda Da Silva.

Per altra banda, una trentena de guanyadors de 4t d’ESO i batxillerat van assistir a una prèvia de Morir lo hace todo el mundo, el nou espectacle de la companyia José y sus hermanas que s’estrena al Teatre Lliure de Gràcia en el marc del Festival Grec. En aquesta sessió hi van participar alumnes de Badalona (Institut Ventura Gassol), Barcelona (Escola Virolai, Institut Ernest Lluch, Institut Poeta Maragall, Jesús Maria Claudina Thévenet, Liceu Francès de Barcelona), Figueres (Institut Ramon Muntaner), Lleida (Institut Ronda), Sant Feliu de Llobregat (Col·legi Bon Salvador) i Terrassa (IES Torre del Palau, INS Montserrat Roig). Després de la funció, els nois i noies han pogut assistir a una conversa amb la companyia, moderada per dos membres del col·lectiu jove Novaveu. Durant la postfunció, els i les joves van tenir l’oportunitat de preguntar i comentar l’obra directament amb les artistes, oferint-los impressions i reflexions en directe.

La segona edició del programa Joves Periodistes Culturals s’ha tancat un creixement del 30% respecte a la primera: s’han rebut un total de 113 textos d’alumnes d’ESO i batxillerat. Recomana fa una valoració positiva del projecte i vol continuar desenvolupant-lo amb una tercera edició. De moment, ja hi ha confirmades noves col·laboracions amb el programa Anem al Teatre de la Diputació de Barcelona i amb l’Institut de Cultura de Barcelona que permetran eixamplar el projecte en diverses escoles de la Ciutat Comtal al llarg del curs 2024-2025.