Més de cent textos participen en el 2n concurs Joves Periodistes Culturals

  • En aquesta edició han participat alumnes d’una quinzena d’instituts de tota Catalunya.
  • En els pròxims dies, Recomana es posarà en contacte amb els instituts guanyadors per oferir als alumnes un premi en forma d’activitat escènica.
  • Comencen els preparatius de la tercera edició del projecte amb noves complicitats.

La segona edició del Concurs Joves Periodistes Culturals ha tancat la seva convocatòria de rebuda de textos amb un notable èxit. En aquesta edició, han augmentat els participants: s’han rebut un total de 113 textos d’alumnes d’ESO i batxillerat, el que suposa un increment d’un 30% respecte a la primera edició. Aquests alumnes hi han participat a través d’una quinzena d’instituts de diversos municipis del territori: Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Olot, Figueres, Lleida, Terrassa i Malgrat de Mar. En alguns d’aquests centres, els professionals de la crítica de Recomana han participat en sessions presencials d’explicació dels gèneres escènics i de correcció i revisió de textos.

Una desena de professionals de la crítica de Recomana han revisat tots els textos participants. Durant els pròxims dies, l’equip contactarà amb el professorat dels instituts participants per comunicar-los els noms dels alumnes que han estat millor valorats i per oferir-los un premi en forma d’experiència cultural.  Una bona part dels textos es poden llegir aquí.

Recomana fa una valoració positiva del projecte i vol continuar desenvolupant-lo amb una tercera edició. De moment, ja hi ha confirmades noves col·laboracions amb el programa Anem al Teatre de la Diputació de Barcelona i amb l’Institut de Cultura de Barcelona que permetran eixamplar el projecte en diverses escoles de la ciutat comtal al llarg del curs 2024-2025.