La companyia de teatre catalana Dagoll Dagom fundada pel director i poeta Joan Ollé torna al Teatre Poliorama de Barcelona amb l’últim espectacle de creació de la companyia, L’alegria que passa, basada en l’obra de Santiago Rusiñol. L’obra és un musical interpretat per Mariona Castillo (Zaira), Guillem Ripoll (Puck), Júlia Genís (Lina), Eloi Gómez (Nil), Àngels Gonyalons (Clown/Alcalde), Pau Oliver (Joan), Pol Guimerà, Guillem Fole i Cisco Cruz.
L’Alegria que passa de Dagoll Dagom reinventa l’obra en un espectacle que connecta amb l’actualitat al mateix temps que manté l’essència de l’original mantenint part del diàleg de Rusiñol. Tot i això, fa seva l’obra donant una nova interpretació als personatges i aprofundint en aquests. El fet que el Clown i l’Alcalde siguin interpretats per la mateixa actriu és una mostra de l’admirable i extraordinària habilitat d’Àngels Gonyalons que culmina en un diàleg/soliloqui entre els dos personatges que no deixa a ningú indiferent.
La companyia també rescata un personatge, la Lina, la promesa d’en Joan. En aquesta versió de L’alegria que passa aprofundeixen en les seves relacions, motivacions i accions, transformant-la en un personatge rodó i interessant com la resta dels protagonistes.
No es pot passar per alt la simbologia de l’escala en l’actuació. Durant la majoria de l’obra hi ha un personatge que sempre apareix enfilat dalt de l’escala: l’Alcalde. L’escala representa el poder i control que aquest té sobre els habitants del poble. Aquesta simbologia agafa molta més força durant l’actuació “On et Penses que Vius?”.
En conclusió, Dagoll Dagom ha creat una magnífica relectura de l’obra de Santiago Rusiñol reformulant-la de tal manera que connecti amb el temps actual i la situació de tots els espectadors. Un espectacle ple de talent i diferents estils musicals que t’atrapa des de la primera nota fins a l’última paraula abans que s’abaixa el teló.