A l’institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú, la clase de taller de creació s’està preparant pel projecte “Mapa de ball”.
L’institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú, la clase de taller de creació s’està preparant pel projecte “Mapa de ball”. El passat dimarts 20 de febrer els alumnes de 1r de Bachillerat B es van estar preparant pel projecte “Mapa de ball” amb Angie Mas amb diferents activitats on tenien que escollir fotos i representar-les.
Aquest projecte es una pràctica artística que es fa majorment als alumnes joves de secundària. Es fa perquè aquest alumnes s’apropin més a la dansa contemporània. Es presenta una aventura en que els joves poden tenir una experiència positiva i diferent, ja sigui personal o col·lectiva.
“Normalment els grups es cohesionen molt gràcies al Mapa de ball” afirma Angie Mas
El projecte és una iniciativa del Pla d’Impuls de la Dansa, activat per la Generalitat de Catalunya, per ajudar a avançar més la dansa dins de l’educació. La professora i ballarina, Angie Mas ve cada dimarts a l’institut per a explicar les activitats que tenen que fer. “Normalment els grups es cohesionen molt gràcies al Mapa de ball” afirma Angie Mas durant una petita xerrada de motivació als alumnes al principi de la classe, per animar-los amb la realització i col·laboració del projecte. Un dels reptes que han de practicar es el de millorar el moviment del cos i així poder interpretar bé l’activitat final, la percussió corporal, que es el que farà el grup de taller. Per aquesta raó l’Angie proposa fer uns exercicis que són els que han estat practicant l’últim dia. Com per exemple, quatre tipus de moviments, flexible, robòtic, ballable i ràpid. I també durant el començament de l’actuació d’aquest grup, la representació d’imatges
que signifiquen diferents situacions i ambientacions que poden tenir les persones. Com una platja, roques, arbres, animals, entre altres.
La classe de creació va optar en escollir dues imatges sobre animals. Una de foques amb pingins. I un altre sobre unes zebres bevent aigua. L’objectiu final de totes les sessions es fer una presentació al teatre principal de Vilanova i la Geltrú amb altres instituts del municipi, com venen a ser l’INS Baix a Mar, Escola Pia, l’IES Manuel de Cabanyes, INS Dolors de Mallafré i la incorporació d’aquest any, INS Joaquim Mir. El projecte també pot ajudar a la classe a fer una millor cohesió de grup i a entendre’ns millor entre tots. La majoria d’activitats es tracten de fer coses en grup, això fa que els joves puguin aprendre a treballar en grup. Tanmateix, a la classe de taller de creació escénica va ajudar a reforçar el treball en equip, que apart d’ajudar al projecte, pot ajudar durant tot el curs al grup classe.