Estudiants experimenten amb moviment i expressió en assaig del “Mapadeball”

Autoria: Gerard García, Paula Mestres i Rudi Rushton

Selecció d’imatges inspiradores impulsa la creativitat durant la preparació escènica.

En un emocionant assaig del projecte “Mapa de Ball”, estudiants de l’institut Mallafrè de Vilanova i la Geltrú es submergeixen en el món de la dansa, explorant moviments i interpretacions mentre seleccionen imatges evocadores per guiar la seva expressió artística.

“Emocionant assaig cap a la gran actuació”

En el transcurs de l’assaig del 20 de febrer de 2024, els participants del projecte “Mapa de Ball” de l’institut Mallafrè van iniciar un emocionant assaig cap a la seva gran actuació. Amb la guia de la seva instructora Angie Mas, van començar escalfant els seus cossos
amb moviments gràcils, energètics i tensos, per notar el contrast que hi ha entre aquests moviments.

Selecció d’imatges inspiradores com a base per a la interpretació artística durant l’assaig del “Mapa de Ball”

Un dels moments més destacats de l’assaig va ser la selecció d’imatges inspiradores per a la interpretació. Entre una col·lecció de 15 fotografies, dues van emergir com a preferides. Una d’elles capturava zebres bevent aigua d’un riu, mentre que l’altra mostrava morses i pingüins en el seu hàbitat natural. A partir d’aquestes imatges evocadores, els artistes van encetar un procés d’interpretació amb els seus cossos, buscant connectar amb la profunditat dels motius visuals.

“Exploren la intersecció entre moviment”

En conclusió, amb cada moviment, els estudiants van donar vida a les imatges seleccionades, explorant les seves emocions i interpretant-les amb una expressió sincera. La dansa es va convertir en un llenguatge universal que transcendia les fronteres dels instituts i les diferències personals, tot fusionant-se en una experiència artística única.