El passat dia 17 de novembre, el ballet Contemporani de Catalunya, anomenat “Filarmonia vital”, va presentar la seva proposta on, a través del ball, explora les unions interpersonals que ens envolten i reflexiona sobre el respecte a un mateix, realitzant una
representació destinada a un públic jove.
El director és Sebastien Mari, un mestre de ballet internacional i director artístic. Aquest espectacle es va representar a l’auditori de Terrassa com un himne a la llibertat, interpretat per cinc ballarins i ballarines, explorant l’evolució dels nostres lligams al llarg de la història i com, en ocasions, aquests ens limiten en la consecució de la plena llibertat.
La música que es presenta en l’espectacle és una banda sonora creada per Leon Gallart, que fusiona el piano clàssic amb la música electrònica. Amb aquesta creació, l’objectiu era generar diferents espais sonors que provoquessin relacions oposades als espectadors per crear un dinamisme i accentuar l’arc dramàtic de l’espectacle.
També està acompanyada per l’escenografia minimalista de l’Helena Córdoba, basada en la psicología del color, la forma i el ritme. El vestuari era simple i anava canviant-se; les noies portaven les punteres clàssiques del ballet, a diferència dels nois. No hi havia gaire text, només es mencionaven paraules per provocar o fer reflexionar en el públic. L’espectacle, amb una posada en escena “avantguardista”, va transcendir els límits convencionals de la representació artística. Mitjançant els elements visuals i sonors, la producció va incorporar projeccions i música electrònica per oferir una experiència multisensorial única. Aquesta aproximació innovadora no només va atraure, sinó que va captivar el públic més jove, que es va veure irresistiblement atret per la modernitat i l’exploració artística que caracteritzava la presentació.
L’objectiu d’aquest espectacle és comunicar a les audiències noves inquietuds i fomentar l’esperit crític a través de l’art i la interpretació. L’art, com a font d’inspiració, té el poder d’encoratjar la nostra societat a avançar cap a la fantasia de la plena llibertat de pensament i auto-reflexió. És un refugi potencial per a moltes persones, proporcionant una sensació de llibertat absoluta que permet ser un mateix.
Les motivacions i les reflexions prèvies són els lligams que conformen els vincles, ja siguin familiars, geogràfics o socials. Quan considerem les possibilitats que es despleguen davant nostre o el dolor associat a la ruptura d’aquests lligams, es revela la mesura del grau de dependència que tenim d’aquestes unions. Per tant, és crucial que els vincles en el nostre entorn siguin naturals i sincers, assegurant-se que siguin forts sense afectar la nostra llibertat.
L’espectacle és una experiència que interpel·la públics de totes les edats, amb un enfocament especial cap als espectadors joves. A través d’una trama intrincada i evocadora, l’obra es converteix en un viatge profund cap a les qüestions essencials que defineixen la condició humana. Amb una habilitat mestra, els creadors exploren temes crucials com l’alliberament de la dona, l’amistat, la igualtat i la veritable llibertat en un món ideal.