Dràcula és un bon director d’institut?

Autoria: Fernanda Da Silva
L’original proposta de Transeduca atrau el public adolescent

Dijous 15 de febrer es va estrenar una versió en anglès de la clàssica novel·la gotica de Bram Stoker, transformada en obra de teatre per la companyia Transeduca. El llibre, que explica la historia del primer vampir cèlebre, s’ha adaptat a l’entorn escolar per a acostar-lo als alumnes.

El dia de la sortida era assolellat, fet que contradeia l’atmosfera del teatre, ambientat en una Anglaterra fosca i ombrívola.

La veu del narrador explica que hi ha una escola controlada per vampirs i que el director es el temible Comte Dràcula. Acompanyem un alumne que ve d’Anglaterra, un noi que sembla estudiós i aplicat. Es el seu primer dia de classe i està molt perdut fins que coneix una noia, una altra alumna, que busca un amic desaparegut. Aquesta Ii regala un dibuix, increiblement bo, i l’ajuda a anar a la classe. Ja té un amic nou!

Les classes comencen, i amb això el públic també participa en la representació. Alguns alumnes són escollits per pujar a l’escenari, afortunats o desafortunats? La primera classe es de biologia. L’estudiant és interrogat per un professor que sosté un vial d’una substancia vermella que sembla perillosament la sang. Té tres oportunitats per respondre, pero i si no encerta cap resposta? Amb vampirs a l’escenari podem imaginar qualsevol cosa…

L’obra comenca a desenvolupar-se a partir d’aquí. L’acció gira al voltant de la Mina i en Jonathan, que ara són dos estudiants “normals” d’aquesta escola. El llibre de Bram Stoker és magistralment adaptat per a un public jove, fent riure la multitud d’estudiants i fins i tot donant-los l’oportunitat d’interactuar amb els actors. D’aquests cal destacar el seu talent, ja que tots els personatges que apareixen al llarg de l’espectacle són interpretats per una sola actriu i un actor.