Eduquem i ballem amb les danses modernes

Autoria: Sara Ziati Radouane, Al Meera Tanveer, Noa Safi Gómez Dembele i Daikisy Ruiz Septimo

Explorant l’art de la danses: Dansa contemporània i creativitat amb el Mapadeball 2023

El passat divendres 26 de març, els alumnes dels instituts de Figueres van dur a terme la segona sessió del Mapa de Ball al Teatre Jardí, l’espectacle va estar dedicat a la música moderna i dansa contemporània.

L’objectiu principal del projecte Mapa de Ball és estimular i fomentar la creativitat i originalitat dels joves a través de les danses modernes i els espectacles artístics. Aquest any va comptar amb el professorat d’educació física de cada centre i amb el coreògraf Pere Faura, un artista espanyol que crea espectacles de dansa d’actuació artística, el seu treball és molt innovador i desafia les idees
tradicionals sobre la dansa. Ha col·laborat amb artistes i companyies internacionals i ha presentat el seu treball en festivals arreu del món, com a finalitat d’empoderar als joves i donar protagonisme a les cançons dels últims anys i a la dansa d’estil contemporani mitjançant recreacions de balls.

El projecte Mapa de ball és organitzat per la Xarxa Transversal, una xarxa que aplega les ciutats de Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova, la Geltrú, Granollers i Tortosa, per col·laborar en l’àmbit artístic. El projecte també compte amb el Mercat De les Flors, una estructura pública que impulsa activitats relacionades amb la dansa i el moviment, també van rebre l’ajut
d’Agitar Figueres i l’Alt Empordà. Els instituts que varen participar en aquest projecte van ser l’Institut Narcís Monturiol, Institut Ramon Muntaner, Institut Cendrassos, Institut Alexandre Deulofeu i l’Institut Olivar Gran.