Una meta, dos propòsits diferents.
“Només tenia setze anys i preferia morir al mar que haver de tornar al meu país”
Un teatre documental protagonitzat per Ibrahim Diallo juntament amb la companyia Cicuta. Aquesta obra escrita per Adrià Aparicio i David Font, creada l’any 2022 ens explica la travessa d’un jove immigrant creuant l’estret de Gibraltar i comparant-la amb el nedador
olímpic David Meca i la seva mateixa meta.
META és una obra molt educativa, però no per això menys impactant, que ajuda a conscienciar sobre la tràgica situació que milers de persones son obligades a viure cada any.
Aquesta obra explicada en primera persona on l’Ibrahim és el narrador i únic personatge, ens deixa anar frases com: “Només tenia setze anys i preferia morir al mar que haver de tornar al meu país”. A part ens transmet la història a través d’una sèrie d’objectes senzills però definitivament punyents.
La història vol ensenyar les dues cares del mar Mediterrani que, per una banda, ens transmet alegria i diversió, per l’altra, on tanta gent s’hi ofega, buscant un futur millor. També ens mostra aquesta meta de David, el qual tenia com a objectiu travessar l’estret de Gibraltar en el menor temps possible i el de l’Ibrahim que era totalment diferent.
Reflexionant sobre l’obra ens vam adonar que l’attrezzo que més ens havia cridat l’atenció era la llanxa. Situada al mig de l’escenari, on l’Ibrahim s’havia arrepenjat i gràcies a la seva brusa blanca vam poder veure el mar reflectit en ell. En fer l’obra, però, podrien haver-la enfocat més en l’Ibrahim, en la seva història, i no en la de l’atleta, ja que mancava
d’experiència pròpia i era una mica redundant.
En conclusió, META és un teatre que definitivament recomanaríem a totes les edats per conscienciar sobre un conflicte molt proper i al qual habitualment no donem prou importància.