L’alegria que es queda al teatre

Autoria: Marta Maldonado

El musical L’alegria que passa, creat per la companyia Dagoll Dagom, és una adaptació de l’obra de teatre escrita per Santiago Rusiñol, publicada l’any 1898.

L’obra gira entorn la vida de Joan, un noi amb aspiracions diferents de les que el seu pare vol: desitja marxar del poble en el qual viu oprimit per ser una nova persona, un artista, lliure. La vida somiada de Joan sembla ser possible quan l’Arca del Talent arriba al poble per donar alegria als habitants. A mesura que avança la història, sembla que Joan podrà finalment ser feliç, però el seu pare interromp els seus plans de marxar amb Zaira. Finalment, Joan s’ha de quedar al poble, i Zaira haurà de tornar a la seva vida de cantant de l’Arca del Talent.

Aquesta obra de teatre, protagonitzada per actors i actrius de la companyia Dagoll Dagom, combina l’art de la música i la dansa per crear una gran interpretació de l’obra de Rusiñol. Dins l’elenc trobem grans ballarins com Guillem Fole, magnífiques veus com la de Mariona Castillo que interpreta Zaira, o grans actors com és Eloi Gómez, que interpreta el personatge de Nil.

Jo recomanaria sobretot aquesta obra per a amants de la llibertat, persones que no tenen por a aconseguir els seus somnis, però també a aquelles persones que no es veuen amb cor de fer el gran pas, ja que aquesta obra pot ser de gran inspiració per a ells. Per altra banda, també la recomanaria per aquelles persones que s’han llegit l’obra, pel fet que és una molt bona adaptació, i que realment no varia gaire de l’obra escrita. Definitivament, aquesta obra és per a qualsevol classe de públic, i només fa falta gaudir de l’art perquè t’agradi.