L’art de la dansa contemporània arriba a les aules

Autoria: Anouar Dris, Hargundip Kaur, Alèxia Cros i Carla Quesada

10a edició de Mapadeball

El Teatre Principal d’Olot es va omplir d’energia i moviment amb la presentació del projecte anual, Mapadeball 2024. Es tracta de portar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als joves. En aquesta experiència única, hi han participat més de 300 estudiants d’ensenyament secundari a Olot. La intenció de Mapadeball és apropar la dansa contemporània als alumnes de secundària. De la mà del coreògraf Mario G. Saez i la professora Marta Mora, el projecte fa despertar la passió per la dansa i exercitar el moviment a la joventut de la comarca.

Des del començament del curs, dintre el projecte, els professors juntament amb la Marta Mora, coreògrafa de l’espectacle, han estat practicant amb els alumnes les coreografies i escenes. Quatre instituts de la comarca han participat en aquesta edició de Mapadeball: concretament l’Institut-Escola Cor de Maria, l’Institut-Escola Pia, l’Institut-Escola Greda i l’Institut Bosc de la Coma. En aquest espectacle hi han participat 312 alumnes, i han passat pel teatre un miler d’espectadors, entre familiars, amics i membres de la comunitat.

Les representacions artístiques han tingut lloc els dies 16 i 17 de gener de 2024, al Teatre Principal d’Olot, ubicat al Firal. El Teatre ha estat obert als matins pel públic escolar, però les seves actuacions a la nit han set repetides per a famílies i públic general, creant una experiència completa i inclusiva.