Una peça de porcellana teatral: delicadesa i sensibilitat per contar una història d’amor particular

Autoria: Eder Laresgoiti

De Nantes al teatre Poliorama de Barcelona. Paco Mir triomfa amb l’adaptació del best-seller d’Olivier Bordeaut Esperant Mr Bojangles, convertida en una Dramedia.

Una proposta agredolça interpretada per la gran Sílvia Abril, coneguda per papers en sèries televisives com “La que se avecina”, en el vibrant paper d’una mare extravagant al costat del seu tendre i devot marit, protagonitzat per Lluís Villanueva, un home que es veu hipnotitzat davant la caòtica personalitat de la seva dona i que els porta a un amor apassionat. Fruit d’aquest amor, neix la seva filla, protagonitzada per Lua Amat, una nena peculiar que ens narra la història des del seu punt de vista, creant un vincle de confident amb el públic i mostrant la cara oculta de l’amor idíl·lic de la seva família. Amb l’ajuda de la increïble escenografia i les llums dirigides per Mariona Ubia, han aconseguit crear una atmosfera càlida que amb el suport de la meticulosa elecció de vestuari de Maria Armengol aconseguia transportar al públic als anys 60.

Marta Tomasa és l’encarregada de donar-li vida a cada escena amb una coreografia fresca i dinàmica que fa que l'obra resulti fàcil i lleugera de veure. A més, en ser tan pocs personatges, implica una gran organització per part dels ajudants de producció i regidors coordinats per Minerva Prat, que han estat a l’alçada de les circumstàncies amb un canvi ràpid de vestuari entre escena i escena. Cal remarcar també l’excel·lent treball de la música i disseny del so dirigit per Jofre Bardagí i Marçal Cruz, aportant personatges invisibles que enriquien la història com la mascota de la família, i donant vida a la bogeria de la família amb la cançó de Nina Simone.

Aquesta obra pot ser una excel·lent opció per a veure tant amb amics com amb família i passar un temps de qualitat junts.