Mapadeball, un projecte que van fer els alumnes de segon de secundària, de diferents escoles o instituts d’Olot. En aquest muntatge, hi participen 4 escoles. L’Escola Pia, el Bosc de la Coma, el Greda i el Cor de Maria. Està adreçat a escoles d’ensenyament secundari i té com a finalitat donar a conèixer la dansa contemporània. El coreògraf Mario Sáez ha enfocat l’espectacle d’aquest any en els contrastos, la nit i el dia, la claror i la foscor…
A la posada en escena li ha faltat afinar, començant pel vestuari. Al principi, anaven tots blancs i negres, però la majoria de persones no seguien cap patró i no quedava harmoniós, hauria estat molt millor si haguessin establert quines peces de roba portaven blanques i quines negres, si haguessin parlat de les sabates i s’haguessin posat d’acord.
Pel que fa a la coordinació dels moviments, la majoria de les persones no se sabien el ball i tampoc i posaven gaire interès, com que no se sabien el ball no anaven coordinats entre ells i es notava molt com miraven al professor que devia estar fent la coreografia a un costat de l’escenari o a altres companys que sí que sé la sabien. També es vam veure que entre els 4 instituts hi havia molts de passos que es feien repetitius, perquè s’assemblaven molt. Una de les altres coses que vam apreciar, és que durant l’acte, hi havia instituts que sortien amb molta energia i d’altres amb molt poca i és veia molt la diferència.
Tot i així, Mapadeball és un molt bon projecte, ja que els pares poden venir a veure-ho i poden observar el treball què han fet durant tot el trimestre amb la classe. A més els hi donen als nens i nenes de 2n d’ESO l’oportunitat d’actuar al teatre, cosa que la majoria dels nens o nenes no ho poden fer. És una oportunitat que, amb la deguda atenció i motivació, cal aprofitar.